Nemcsak felvágottakat lehet pirítósra tenni, hanem mindenféle finom krémeket, pástétomokat, kencéket is.
A zsíros deszka lilahagymával nálam viszi a prímet, de fő a változatosság.
Tipp: a frissen kisült meleg kenyér fogyasztható regenorozás alatt. Vigyázat: túl finom!
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pár szál petrezselyem
- só, bors, ízlés szerint szerecsendió, kakukkfű, oregánó
- libazsír
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát, majd fokhagymát zsírban üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát, és elfőzzük a levét. Megszórjuk a fűszerekkel, összerottyantjuk. Cocomasszal is nyakon lehet kissé önteni. Hagyhatjuk darabosan, de turmixolhatjuk is.