Sült kelkáposzta

Sült kelkáposzta

A kelkáposzta főzeléket nem mindenki szereti, de az értékes zöldség másképp is elkészíthető. Aki a szalonnát szereti, ezt sem veti meg, hisz a szalonna íze dominál, megszelidíti a kelkáposzta intenzív ízét, így már sokan szívesen fogyasztják. Nem utolsó sorban hatalmas előnye, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Pontosan ugyanígy fejeskáposztából is megsüthetjük. Az kicsit karammellizálódik, és porhanyósra sül.

Hozzávalók:

  • kelkáposzta
  • füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • egész köménymag
  • só, bors

Elkészítése:

Vékony cikkeket vágunk a kelkáposztából. Elhelyezzük egy hőálló tálban, megszórjuk köménymaggal, szeletelt fokhagymával, és a tetejére „kakastaréjokat” teszünk. 200 fokon kb fél óra alatt megsül. Tipp: letakarva alufóliával, és egy tálkában vizet alátéve egészen puhára sül, ki hogyan szereti.