Mangoldfőzelék

Mangoldfőzelék

A főzelékek kitűnően illeszkednek a Regenor kúrába, egészségesek, hozzájárulnak a fogyáshoz. Persze az elkészítés módja nem mindegy! Kaptam friss mángoldot a piacon, (a Lidl-ben is vettem már), és ebből is főzeléket készítettem. Az elkészítése a spenóttal azonos, az íze is hasonló.

Hozzávalók:
1/2 kg mángold levél
1 dl növényi tej
2 evőkanál rizsliszt
2 gerezd fokhagyma
2 kanál zsír
só, bors
Elkészítése:
A leveleket leszedjük a száráról, megmossuk, és forró vízben néhány percig főzzük. Leszűrjük. A zsíron kissé megpirítjuk a rizslisztet, a fokhagymát is, és belekeverjük a leszűrt leveleket, átforgatjuk, és felöntjük hideg növényi tejjel. Turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk. A megfelelő állagot a növényi tejjel állítjuk be. Az elején csak kevés tejet tegyünk bele, könnyebb krémesebbre turmixolni, ha sűrű. A végén még higíthatjuk a tejjel, ha szükséges, de ugye kivenni nem tudunk, ha híg lenne.

Tálalhatjuk főtt hússal, pörkölttel, (maradék hasznosítás), tükörtojással, főtt tojással, de magában egy kis fokhagymás pirítóssal is finom, ki hogy szereti.