A hagymát minden formában szeretjük, nem is gondoltam, hogy sütve egyáltalán nem veszik el a jótékony hatása, sőt! Miután olvastam a sült hagyma gyógyító hatásairól, még gyakrabban fog szerepelni a menüben, mint eddig. Meglepődtem, hogy mennyire jótékony!
Reggelire máris készítettem sülthagymás pirítóst. Nagyanyám gyerekkoromban a krumplis tészta készítésekor keletkezett sült hagymát szokta nekem adni így, friss kenyéren a nyári szünetben, amikor otthon voltam.
A hagymát zablisztbe forgattam, és zsírban sütöttem ki, jó ropogósra! Gluténmentes kenyérre raktam, mert éppen glutén szünetet tartok. Ráfér a szervezetemre egy kis könnyítés, ilyen módon nyáron nem nehéz.
Magában is szeretem így a pirítóst, de azért ettem hozzá citrommal meglocsolt, sózott uborka salátát is.