Kávézás a RegEnor kúra közben

Kávézás a RegEnor kúra közben

A válasz: IGEN! Szabad kávézni a RegEnor kúra során! Éljen!

Azért az persze nem mindegy, hogy mit teszünk bele…

Ahogy Ferenczy Lacitól hallottuk, szabad interpretációban: minden íz legyen jelen az életedben, csak figyelj oda, hogy hogyan! Kell az édes, sós, a keserű és a savanyú is, ámde azért arra figyelj oda, hogy a kávéd legyen keserű, ne az életed! Az életed inkább legyen édes, ellentétben a kávéval, amit nem érdemes cukrozni, hiszen jól ismert, hogy a cukor hosszútávon milyen nagy bajt tud okozni. Az életed bezzeg lehet oly mértékben édes, amennyire csak szeretnéd! 

Fontos a megfelelő minőségű sóbevitel is, ez ma már tagadhatatlan, a savanyú lehet például a citrom, ami erősen lúgosítja a szervezetet. Ezt a lúgosítást majd kifejtjük egy másik alkalommal, most visszatérek az eredeti témához, és igyekszem összeállítani egy olyan tág listát, amiből mindenki kiveheti a kedvére való kávét a RegEnor kúrája alatt.

Mindenekelőtt tisztázandó, hogy amellett, hogy a cukor tiltólistás, a „pötyi”, „Süssina” és társai sem megengedettek. Helyettük használhatóak a megengedett édesítők: Stevia, Stevia csepp vagy Eritrit.

 

Főzött fekete kávé: ha ezt szeretted eddig is, akkor nyert ügyed van, megtarthatod a kávézási szokásaidat egy az egyben.

Nescafé feketén: Te is a szerencsések közé tartozol, nem kell semmin változtatnod.

2az1ben Nescafé helyett: fekete Nescafé megengedett édesítővel.

Tejeskávé helyett: Ghís kávé, kávé rizstejjel, zabtejjel vagy kókusztejjel.

Ghís kávé: A ghí, más néven tisztított vaj, csodálatosan beilleszthető a RegEnor kúrába, akár a kávét is lehet vele inni. 

 

Kávé rizstejjel: mivel a rizstej egy picit édes, ezért aki kicsit édesen, kicsit tejesen szereti a kávét, ezzel a kombinációval ragyogóan kielégítheti a vágyait. Mint ahogy minden, ez is csak egy döntésen múlik. Legyen egy példa az egyik regenorozónk: „Amikor elkezdtem a RegEnort, nekem a kávé volt a legnehezebb kihívás. 40 évig ittam tejjel, tejszínnel, mikor hogy. El nem tudtam képzelni a kávét ezek nélkül. Próbáltam én is a rizstejet, kókusztejet, port, nem igazán jött be, úgyhogy feketén a feketét, egy kis kaál eritrittel, időnként fahéjjal iszom.”

Sütőtökös latte: 

  • 2 EK sütőtökpüré (sült sütőtök botmixerrel pürésítve)
  • 3dl rizstej vagy zabtej
  • Kevés őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
  • Késhegynyi őrölt gyömbér
  • Megengedett édesítő ízlés szerint
  • ½ dl espresso

A sütőtökpüréhez hozzáöntjük a tejet, fűszerezzük, ízlés szerint összefőzzük (ha jó melegen szeretnénk), hozzáaadjuk a kávét. Habosítóval még selymesebbé varázsolható.