Rágcsálnivalók a RegEnor kúra alatt

Rágcsálnivalók a RegEnor kúra alatt

Bizony van az az eset, amikor az ember csak úgy rágcsálna valamit. Ilyenkor szoktuk előkapni a sós mogyorót, a chips-et, a kesudiót és társaikat. Az effajta rágcsák semmilyen szinten nem megengedettek a RegEnor kúra során, sőt, az elhízáshoz nagyban hozzásegítenek ezek a „csendes ellenségek”.

Nagyon szeretném kihangsúlyozni, hogy amikor rágcsálni támad kedvünk, akkor nagyon fontos a tudatos gondolkodásmód! 

Ilyenkor kell emlékezni arra, hogy „semmiről nem mondunk le, csak halasztjuk!”

Ilyenkor kell előre lefuttatnunk lelki szemeink előtt, hogy mit fogunk érezni, ha most nem állunk ellen, és megesszük a rágcsát? Érezd bele magad abba a helyeztbe egy pillanatra, és máris elmegy a kedved a rágcsálnivalótól.

Ha pedig mégis azért szeretnénk valamivel pótolni, akkor még mindig készíthetünk/ehetünk olyan rágcsát, ami megengedett a kúra során. Ehhez néhány tipp:

  • Kockázz fel karalábét, tedd bele egy tálba, és rágcsáld, mint a sós mogyorót!
  • Kockázz fel répát, ezt ugyanúgy el tudod rágcsálni.
  • Csinálj chips-et zöldségekből: zellerből, céklából, édesburgonyából. Ezek a zöldségchipsek a boltokban többszörös áron vannak a hagyományos burgonya chipshez képest, miközben otthon könnyen el tudod készíteni, olaj helyett zsírral természetesen:

Zöldségchips:

Szeld fel nagyon vékony karikákra a zöldséget, majd tedd rá egy sütőpapírral borított, zsírral bekent tepsire. Süsd ki a sütőben hőkeveréses módban 180 fokon. Addig süsd, amíg a széle elkezd kunkorodni, kb. 40 percig.