Erre bizony rá kell szánni az időt, és ott állni mellette, mert akkor lesz finoman lágy krémes, ha folyamatosan, merőkanalanként adagoljuk a zöldséglét, vagy húslevest a rizsre. Mindig, mikor felitta a lét, akkor ráöntünk egy-egy merőkanállal a zöldségléből, amit forrón tartunk a rizs mellett a tűzhelyen.
Hozzávalók:
- rizottó rizs (pl. Arborio)
- zsír és/vagy ghi
- hagyma
- gomba
- só
- bors
Elkészítés:
A rizst egy kis zsiradékon megpirítjuk, és felöntjük zöldséglével, de mindig csak egy kevéssel a bevezetőben leírt módon, míg krémesre puhul. A sózásnál figyelembe kell venni a felöntőlé sósságát.
A gombát külön megpirítjuk hagymás zsíron, sózzuk, borsozzuk, és a végén összefőzzük, a végén még olvasszunk rá egy kis ghít.