Csicseri borsó cukkinivel, póréhagymával

Csicseri borsó cukkinivel, póréhagymával

Hozzávalók:

  • Főtt csicseri borsó
  • cukkini
  • póréhagyma
  • zsír, vagy szalonna
  • só, bors

Elkészítés:

Ez a serpenyős is a pillanatok alatt összedobható, egészséges, finom étel közé tartozik. Az ilyen ételek elkészítésével szerettem meg a főzést, mert szeretek finomakat enni, de ritkán van kedvem sok időt eltölteni vele. Ráadásul akár egy szem edényben elkészíthető.

Csicseri borsó konzerv, cukkini, póréhagyma szinte mindig van otthon. (Ha mégis előző napon már megterveztem, hogy ez lesz az ebéd, akkor éjszakára beáztatom a száraz csicseriborsót, és reggel sós vízben megfőzöm.)

Serpanyőben libazsíron, vagy a szalonna zsírján megpárolom a vékonyra szeletelt póréhagymát, és a kockára vágott cukkinit, sózom, borsozom. Ízlés szerint lehet megszórni majorannával, borsikafűvel, oregánóval, bazsalikommal. Céklasalátával harmonikus íz- és színvilágot alkot.