Gombafeltét pirítósra

Gombafeltét pirítósra

Nemcsak felvágottakat lehet pirítósra tenni, hanem mindenféle finom krémeket, pástétomokat, kencéket is.

A zsíros deszka lilahagymával nálam viszi a prímet, de fő a változatosság.

Tipp: a frissen kisült meleg kenyér fogyasztható regenorozás alatt. Vigyázat: túl finom!

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár szál petrezselyem
  • só, bors, ízlés szerint szerecsendió, kakukkfű, oregánó
  • libazsír

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát, majd fokhagymát zsírban üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát, és elfőzzük a levét. Megszórjuk a fűszerekkel, összerottyantjuk. Cocomasszal is nyakon lehet kissé önteni. Hagyhatjuk darabosan, de turmixolhatjuk is.