Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús (én pulykahússal készítettem)
- 2 kicsi tojás, vagy egy nagy
- 1 marék zsemlemorzsa (én gluténmentessel)
- 1 kicsi hagyma, 1 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- 1 karalábé
- zsír, liszt a rántáshoz
Elkészítés:
A darált húst összedolgoztam a tojással, zsemlemorzsával, a kissé megpirított hagymákkal, sóval, borssal. Félretettem. A karalábét meghámoztam, feldaraboltam, és feltettem annyi vízben főni, hogy ellepje. Gombócokat formáltam az előkészített húsból, és beletettem a lébe, kb fél órát főztem, míg a karalábé megpuhult. Ezután kiszedtem egy tálra a gombócokat, és a karalábét berántottam zsírban pirított liszttel. Összeturmixoltam, újra felforraltam, és ráöntöttem tálaláskor a gombócokra. Főtt rizst, és sült édesburgonyát tettem köretnek. Icipicit megszórtam friss kaporral, és zöldségzöldjével, pikáns ízt adott neki. Férjem imádta.