Húsgombócok karalábé mártással

Húsgombócok karalábé mártással
Hozzávalók:
  • 30 dkg darált hús (én pulykahússal készítettem)
  • 2 kicsi tojás, vagy egy nagy
  • 1 marék zsemlemorzsa (én gluténmentessel)
  • 1 kicsi hagyma, 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors,
  • 1 karalábé
  • zsír, liszt a rántáshoz
Elkészítés:
A darált húst összedolgoztam a tojással, zsemlemorzsával, a kissé megpirított hagymákkal, sóval, borssal. Félretettem. A karalábét meghámoztam, feldaraboltam, és feltettem annyi vízben főni, hogy ellepje. Gombócokat formáltam az előkészített húsból, és beletettem a lébe, kb fél órát főztem, míg a karalábé megpuhult. Ezután kiszedtem egy tálra a gombócokat, és a karalábét berántottam zsírban pirított liszttel. Összeturmixoltam, újra felforraltam, és ráöntöttem tálaláskor a gombócokra. Főtt rizst, és sült édesburgonyát tettem köretnek. Icipicit megszórtam friss kaporral, és zöldségzöldjével, pikáns ízt adott neki. Férjem imádta.
Mielőtt regisztrálnál

Az ingyenes, személyre szabott kúravezetéshez add meg az elérhetőségedet vagy jelentkezz az "Életmódunk" facebook csoportba további infókért.

Várj egy picit!

Mielõtt megrendeled a RegEnort, ne felejsd el kérni az ingyenes kúravezetést!