Sikerem volt a tágabb családban a töltött kellevelekkel, meg a kelkáposzta chipsel, így bepróbálkoztam a klasszikus kelkáposzta főzelékkel is. Jó ötlet volt, bejött! A kelkáposzta értékes vitamin bomba, értékes rost, és megfelelően elkészítve nem okoz problémát. A Regenor kúrázók pedig akár indikátor ételnek tekinthetik, hisz, ha már rendbe jött az emésztésünk, akkor gond nélkül ehetjük.
Az érzékenyek, akik puffadnak tőle, jobb, ha leforrázzuk a leveleket, vagy 2-3 percig főzik, és leöntik az első főzőlevet, míg a Regenor kúra elején, vagy előtte vannak.
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- fél kg krumpli
- kis fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- két kanál zsír
- pirospaprika
- bors
- kömény
- majoranna
- só
Elkészítés:
A csíkokra vágott leveleket feltesszük főzni sós vízben, annyiban, hogy éppenhogycsak ellepje, mert összeesik. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Ha puhára főttek, berántjuk a hagymás, fokhagymás rántással, a fűszerekkel, és összefőzzük.