Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék
Sikerem volt a tágabb családban a töltött kellevelekkel, meg a kelkáposzta chipsel, így bepróbálkoztam a klasszikus kelkáposzta főzelékkel is. Jó ötlet volt, bejött! A kelkáposzta értékes vitamin bomba, értékes rost, és megfelelően elkészítve nem okoz problémát. A Regenor kúrázók pedig akár indikátor ételnek tekinthetik, hisz, ha már rendbe jött az emésztésünk, akkor gond nélkül ehetjük.
Az érzékenyek, akik puffadnak tőle, jobb, ha leforrázzuk a leveleket, vagy 2-3 percig főzik, és leöntik az első főzőlevet, míg a Regenor kúra elején, vagy előtte vannak.
Hozzávalók:
  • 1 kg kelkáposzta
  • fél kg krumpli
  • kis fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • két kanál zsír
  • pirospaprika
  • bors
  • kömény
  • majoranna
Elkészítés:
A csíkokra vágott leveleket feltesszük főzni sós vízben, annyiban, hogy éppenhogycsak ellepje, mert összeesik. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Ha puhára főttek, berántjuk a hagymás, fokhagymás rántással, a fűszerekkel, és összefőzzük.