Sült kelkáposzta

Sült kelkáposzta

A kelkáposzta főzeléket nem mindenki szereti, de az értékes zöldség másképp is elkészíthető. Aki a szalonnát szereti, ezt sem veti meg, hisz a szalonna íze dominál, megszelidíti a kelkáposzta intenzív ízét, így már sokan szívesen fogyasztják. Nem utolsó sorban hatalmas előnye, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Pontosan ugyanígy fejeskáposztából is megsüthetjük. Az kicsit karammellizálódik, és porhanyósra sül.

Hozzávalók:

  • kelkáposzta
  • füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • egész köménymag
  • só, bors

Elkészítése:

Vékony cikkeket vágunk a kelkáposztából. Elhelyezzük egy hőálló tálban, megszórjuk köménymaggal, szeletelt fokhagymával, és a tetejére „kakastaréjokat” teszünk. 200 fokon kb fél óra alatt megsül. Tipp: letakarva alufóliával, és egy tálkában vizet alátéve egészen puhára sül, ki hogyan szereti.

Mielőtt regisztrálnál

Az ingyenes, személyre szabott kúravezetéshez add meg az elérhetőségedet vagy jelentkezz az "Életmódunk" facebook csoportba további infókért.

Várj egy picit!

Mielõtt megrendeled a RegEnort, ne felejsd el kérni az ingyenes kúravezetést!