Tárkonyos húsgombóc leves

Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves egyszerűen
Hozzávalók
  • 30 dkg darált pulykahús
  • 1 db zsemle, vagy zsemlemorzsa (én gluténmentessel készítettem)
  • 1 db tojás
  • 2 ek friss petrezselyem (Az eredeti recept szerint, ami már nem tudom honnan van, olyan régi). Most nem tettem bele, éppen nem volt itthon.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 ek tárkony
  • 15 dkg zöldbab
  • 1,5 l víz, vagy zöldség alaplé.
  • 2 dl növényi „tejszín”, én zabból készültet használtam
  • 1 db citrom
Elkészítés
A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, a borssal és félretesszük.
A zsírt egy fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal és beletesszük a zöldbabot is. Az egészet felöntjük vízzel és felforraljuk.
Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a növényi „tejszínt” és a citrom levét és összeforraljuk.
Mennyei finom leves.