Tárkonyos húsgombóc leves

Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves egyszerűen
Hozzávalók
  • 30 dkg darált pulykahús
  • 1 db zsemle, vagy zsemlemorzsa (én gluténmentessel készítettem)
  • 1 db tojás
  • 2 ek friss petrezselyem (Az eredeti recept szerint, ami már nem tudom honnan van, olyan régi). Most nem tettem bele, éppen nem volt itthon.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 ek tárkony
  • 15 dkg zöldbab
  • 1,5 l víz, vagy zöldség alaplé.
  • 2 dl növényi „tejszín”, én zabból készültet használtam
  • 1 db citrom
Elkészítés
A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, a borssal és félretesszük.
A zsírt egy fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal és beletesszük a zöldbabot is. Az egészet felöntjük vízzel és felforraljuk.
Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a növényi „tejszínt” és a citrom levét és összeforraljuk.
Mennyei finom leves.
Mielőtt regisztrálnál

Az ingyenes, személyre szabott kúravezetéshez add meg az elérhetőségedet vagy jelentkezz az "Életmódunk" facebook csoportba további infókért.

Várj egy picit!

Mielõtt megrendeled a RegEnort, ne felejsd el kérni az ingyenes kúravezetést!