Tárkonyos húsgombóc leves egyszerűen
Hozzávalók
- 30 dkg darált pulykahús
- 1 db zsemle, vagy zsemlemorzsa (én gluténmentessel készítettem)
- 1 db tojás
- 2 ek friss petrezselyem (Az eredeti recept szerint, ami már nem tudom honnan van, olyan régi). Most nem tettem bele, éppen nem volt itthon.
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 ek tárkony
- 15 dkg zöldbab
- 1,5 l víz, vagy zöldség alaplé.
- 2 dl növényi „tejszín”, én zabból készültet használtam
- 1 db citrom
Elkészítés
A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, a borssal és félretesszük.
A zsírt egy fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal és beletesszük a zöldbabot is. Az egészet felöntjük vízzel és felforraljuk.
Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a növényi „tejszínt” és a citrom levét és összeforraljuk.
Mennyei finom leves.