Töltött kellevelek

Töltött kellevelek

Hozzávalók:

  • 8-10 db szép kelkáposztalevél,
  • 30 dkg darált hús,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg rizs,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só, bors.

Elkészítés:

Éles késsel levágjuk a levelek vastag részét, és forró sós vízben 5 percig főzzük, hogy megpuhuljanak, de még ne essenek szét, majd lecsepegtetjük.

A szalonnát kisütjük, és a zsírjában az apróra vágott vöröshagymát, majd a darált húst beletesszük. Ízesítjük sóval, borssal, kinyomott fokhagymával, és puhára pároljuk.

A rizst megfőzzük, és összekeverjük a hússal. Megtöltjük vele a leveleket, és kizsírozott edényben elrendezzük. Sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük. A tetejére tehetünk „kakastaréj” szalonnát is.