Hozzávalók:
- 8-10 db szép kelkáposztalevél,
- 30 dkg darált hús,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 10 dkg rizs,
- 1 fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só, bors.
Elkészítés:
Éles késsel levágjuk a levelek vastag részét, és forró sós vízben 5 percig főzzük, hogy megpuhuljanak, de még ne essenek szét, majd lecsepegtetjük.
A szalonnát kisütjük, és a zsírjában az apróra vágott vöröshagymát, majd a darált húst beletesszük. Ízesítjük sóval, borssal, kinyomott fokhagymával, és puhára pároljuk.
A rizst megfőzzük, és összekeverjük a hússal. Megtöltjük vele a leveleket, és kizsírozott edényben elrendezzük. Sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük. A tetejére tehetünk „kakastaréj” szalonnát is.