Isteni zsenge zöldbabot vettem a piacon. Szerintem a zsenge és az öreg zöldbab közötti különbséget legfeljebb csak zongorázni lehetne.
A hőségben nem akaródzik hosszan a tűzhely mellett állni, ezért egyszerűen készítettem el.
Apró parázskrumplit félbevágtam héjastul és a kizsírozott tepsiben betettem a sütőbe.
Mellesleg az újkrumpliról is ódákat tudnék zengeni!
Amíg az megsült feldaraboltam a zöldbabot be a forró vízbe, csak kicsit, hisz könnyen megpuhul.
Közben egy nagyobb darab apróra vágott hagymát dínszteltem kisütött szalonnadarabok zsírjában, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva beleszórtam, mikor majdnem kész volt.
Beletettem a megpuhult, leszűrt zöldbabot.
Egy kevéske piros paprikával, és kevés provenszi fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítettem.
Közben kisült a krumpli.
Citrommal meglocsolt szívsaláta levelekkel tálaltam.
Szinte hosszadalmasabb leírni, mint elkészíteni!