Zöldbab finoman

Zöldbab finoman

Isteni zsenge zöldbabot vettem a piacon. Szerintem a zsenge és az öreg zöldbab közötti különbséget legfeljebb csak zongorázni lehetne.

A hőségben nem akaródzik hosszan a tűzhely mellett állni, ezért egyszerűen készítettem el.

Apró parázskrumplit félbevágtam héjastul és a kizsírozott tepsiben betettem a sütőbe.

Mellesleg az újkrumpliról is ódákat tudnék zengeni!

Amíg az megsült feldaraboltam a zöldbabot be a forró vízbe, csak kicsit, hisz könnyen megpuhul.

Közben egy nagyobb darab apróra vágott hagymát dínszteltem kisütött szalonnadarabok zsírjában, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva beleszórtam, mikor majdnem kész volt.

Beletettem a megpuhult, leszűrt zöldbabot.

Egy kevéske piros paprikával, és kevés provenszi fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítettem.

Közben kisült a krumpli.

Citrommal meglocsolt szívsaláta levelekkel tálaltam.

Szinte hosszadalmasabb leírni, mint elkészíteni!

Mielőtt regisztrálnál

Az ingyenes, személyre szabott kúravezetéshez add meg az elérhetőségedet vagy jelentkezz az "Életmódunk" facebook csoportba további infókért.

Várj egy picit!

Mielõtt megrendeled a RegEnort, ne felejsd el kérni az ingyenes kúravezetést!