Zöldbab finoman

Zöldbab finoman

Isteni zsenge zöldbabot vettem a piacon. Szerintem a zsenge és az öreg zöldbab közötti különbséget legfeljebb csak zongorázni lehetne.

A hőségben nem akaródzik hosszan a tűzhely mellett állni, ezért egyszerűen készítettem el.

Apró parázskrumplit félbevágtam héjastul és a kizsírozott tepsiben betettem a sütőbe.

Mellesleg az újkrumpliról is ódákat tudnék zengeni!

Amíg az megsült feldaraboltam a zöldbabot be a forró vízbe, csak kicsit, hisz könnyen megpuhul.

Közben egy nagyobb darab apróra vágott hagymát dínszteltem kisütött szalonnadarabok zsírjában, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva beleszórtam, mikor majdnem kész volt.

Beletettem a megpuhult, leszűrt zöldbabot.

Egy kevéske piros paprikával, és kevés provenszi fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítettem.

Közben kisült a krumpli.

Citrommal meglocsolt szívsaláta levelekkel tálaltam.

Szinte hosszadalmasabb leírni, mint elkészíteni!